Sisältöön »
Kotiin Vesilahdelle

Kotiin
Vesilahdelle

Kotiin
Vesilahdelle

 


 
Tontit
 

Rakennuspaikat

Suomelassa sijaitsevien rakennuspaikkojen koot vaihtelevat 1000-1444 m2 välillä. Alueelta löytyy sekä maisemallisesti arvokkaaseen peltomaisemaan aukeavia pienemmällä korkeuserolla olevia tontteja että jylhän komeita rinnetonttialueita metsäisellä lähimaastolla. Kaikki rakennukset voidaan pääasiassa perustaa maanvaraisena, mutta joillakin tonteilla voidaan joutua tekemään louhintatöitä. 

Alueen rakennuspaikkojen hinnat vaihtelevat riippuen tontin koosta, rakennusoikeudesta ja sijainnista alueella. Rakennuspaikat myydään erottamattomina määräaloina ja jokaisella rakennuspaikalla on tehty suuntaa-antava pohjatutkimus, joka sisältyy tontin hintaan. Varsinainen pohjatutkimus ja lohkomiskulut eivät sisälly tontin hintaan.

Alueella on myös kaksi upeaa isomman kokoluokan rakennuspaikkaa. Kysy näiden osalta erikseen.

Suomelaan on vuoden 2023 aikana valmistunut yhteensä 50 toinen toistaan upeampaa rakennuspaikkaa seitsemän eri kadun varteen ja lähes jokaisella kadulta on jo myyty ensimmäiset rakennuspaikat uusille omistajille. Lisäksi alueella on muutama rakennuspaikka jäljellä ensimmäisessä vaiheessa rakennetun alueen osalta. 

Tutustu Suonelan alueen tarjontaan ja varmista alueelta juuri sinun Kodillesi sopiva rakennuspaikka. 

Katso lisätietoa!

Asemakaava »
Kaavaseloste »
Rakentamistapaohjeet »

 
 
Ruutikuja

Ruutikuja

Ruutikujan tontit ovat valmiina ja kujalta on on vapaana vielä Suomelantien viereiset tontit, joille kodin voi rakentaa joko yksikerroksisena tai rinnetalona. Julkisivun pintamateriaalina kortteleissa saa olla puu tai rappaus.

Lue lisää

Kannuskuja

Kannuskuja

Kannuskuja valmistuu ensimmäisessä aallossa vuoden 2022 aikana. Kuja koostuu kahdesta korttelialueesta, pellonpuoleisesta korttelista 241 ja metsänpuoleisesta korttelista 240. Julkisivun pintamateriaalina kummassakin kortteleissa saa olla puu tai rappaus.

Lue lisää

Tuohikuja

Tuohikuja

Tuohikuja sijaitsee Suomelan alueen länsilaidassa uudella Pähkinäkallion alueella, joka on valmistunut loppuvuonna 2022.

Tuohikujan rakennuspaikat sijaitsevat Pähkinäkallionalueen alaosassa ja niistä aukeaa upea näkymä peltoiseen maalaismaisemaan. Tuohikujan päästä kulkee Kirkkopolku, jota pitkin matka yhteisalueelle on lyhimmillään. 

LUE LISÄÄ

Pähkinäkalliontie

Pähkinäkalliontie

Pähkinäkalliontie sijaitsee uudella Pähkinäkallion alueella Suomelan länsiosassa. Pähkinäkallion rakennuspaikat sijaitsevat upeassa rinteessä, joka tarjoaa huikeat näkymät alla olevaan peltomaisemaan ja toisaalta mahdollistaa suojaisamman takapihan rakennuspaikkojen rajautuessa metsäisen maaston rauhaan.

Lue lisää

Vakkakuja

Vakkakuja

Vakkakuja sijaitsee uudella Pähkinäkallion alueella Suomelan länsiosassa. Vakkakujan rakennuspaikat sijaitsevat maalaismaiseman sylissä ja Vakkakujalta pääsee kätevästi kulkemaan Tuohikujan kautta yhteisalueelle.

Lue lisää

Kirkkopolku

Kirkkopolku

Kirkkopolku sijaitsee Suomelan alapuolella perinteisen peltomaiseman ympäröimänä. Kirkkopolun varrella olevat rakennuspaikat ovat kaavoitettu AO-1 merkinnälle eli kyseessä on maaseutumaisen asutuksen pientaloalue. Jolloin avoimien peltoalueiden läheisyydessä rakennusten tulee sopeutua maaseutumaisemaan.

Kirkkopolulla kiinteistöille on määritelty yhteinen rakennusoikeus sekä rakennusalalle, johon saa rakentaa asuinrakennuksen että rakennusalalle, jolle saa sijoittaa maatilan talouskeskuksen, auton säilytyspaikan tai talousrakennuksen.

Lue lisää

 

Alueen sijainti kartalla