Sisältöön »
 

Vesilahti

 
Kunta

Kunta

Vesilahti on luonnonläheinen, yhteisöllinen ja kehittyvä kunta, joka on perustettu vuonna 1869. Vesilahden virallinen asukasluku vuoden 2020 lopulla oli 4367. Vesilahti on historiallisesti ja luontoarvoiltaan rikas alue, joka mahdollistaa yhdistämään modernin omakotitaloasumisen luonnon läheisyyteen, mutta samalla myös lyhyeisiin välimatkoihin Tampereen kaupunkialueen moninpuolisien palvelujen pariin. 

Vesilahden kunnan vuonna 2020 voimaan astuneen uuden kuntastrategian visiona on olla ”kiireettömän läsnäolon kunta” ja Vesilahden kunta on lisäksi hyväksytty vuonna 2021 mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta –malliin. Mallin tarkoituksena on auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ja pysyviä ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa.


Tampereen seutu

Tampereen seutu

Vesilahti kuuluu Tampereen kaupunkiseutuun. Vesilahden kunnan palvelutarjontaa täydentää siten myös koko Tampereen kaupunkiseudun palvelut.

Vesilahdelta matkaat 10 minuutissa Lempäälän juna-asemalle, 20 minuutissa Ideaparkin ostoskeskukseen, 30 minuutissa Tampereen keskustaan.  Vesilahdelta kuljet myös Helsinkiin autolla 1h 45 minuutissa tai Lempäälästä junalla 1h 40 minuutissa.

 

Vesilahti kartalla